Странджа – Акве Калиде – Дебелт

Акве Калиде – БУРГАС – пещерата на БАСТЕТ – МАЛКО ТЪРНОВО – водопада ДОКУЗАК – село БРЪШЛЯН – комплекс “РИБАРНИКЪ” – ДЕБЕЛТ

02-04.04.2021 г.

3 дни / 2 нощувки

1 ден събота 05.09.2020: Отпътуване в 07.00 ч. от София, пл. „Руски паметник“ по маршрут София – Бургас. Кратки почивки по пътя. Около 13.00 ч. пристигане в района на град Айтос и разглеждане на Акве Калиде – интерактивен музей, 3D прожекция, представяща историята на топлите минерални води от времето на траките до наши дни, разходка по разкопките на баните и крепостните стени от периодите римско и византийско владичество. Свободно време с възможност за дегустация на специфична бира в района. Отпътуване за национален археологически резерват Деултум – римска колония, основана по времето на император Веспасиан през 70-те години на 1-ви век на мястото на тракийското селище Дебелт. Разглеждане с местен екскурзовод около 1 час. В 17.00 ч. отпътуване за природо-защитен център „Пода“, разположен в резерват „Мандренско езеро“ и любимо място за наблюдение на птици. Посещение и време за наблюдение около 1 час. Отпътуване за Бургас. Настаняване в хотела около 19.00 ч. Свободно време за разходка и вечеря в морската градина. Нощувка.

2-ри ден неделя 06.09.2020: 07.30 – 08.30 ч. Закуска.

Бонус: пешеходна разходка „По шпарца на Бургас“.

11.00 ч. Панорамно пътуване през Странджа планина – красиво кътче, съхранило история, традиции, танци на жарава, древни крепости и стари къщи, девствени гори, каньони, пещери и водопади. Рибен обяд в комплекс “Рибарникъ”, разположен в тишината и спокойствието на красивата природа на брега на река Велека – шаран или пъстърва по предварителна заявка. Отпътуване и посещение на архитектурния резерват с.Бръшлян – перлата на странджанския край – пешеходна разходка из тесните улички на селото – запазени са около 80 къщи с автентичната странджанска архитектура от XVIIXIX в. Отпътуване и кратък пешеходен преход до пещерата на Бастет и връх Голямо Градище (около 30 мин. в едната посока). Посещение на мястото, където се предполага, че е погребана богинята Бастет неразгаданата тайна на Странджа. Според преданията Бастет е древна богиня на радостта, любовта и плодородието, изобразявана като жена с глава на котка. Пристигане в Малко Търново и свободно време за разходка и разглеждане на забележителностите – Историческия музей и църквата „Успение Богородично“. Посещение на водопада Докузак край с.Стоилово – местността обхваща красив район при р. Докузак с малкия едноименен водопад и непресъхващи девет извора. Отпътуване и връщане към 19.00 ч. в Бургас. Нощувка.

3-ти ден понеделник 07.09.2020: 08.00 – 09.00 ч. Закуска. Освобождаване на хотела.

В 09.30 отпътуване за пристанището на Бургас. В 10.30 ч. отплаване с кораб за остров „Св.Анастасия“. Пътуването до острова е около 30 минути. Разглеждане на Музея на острова с екскурзовод. Свободно време за кафе, обяд и отдих. В 13.30 ч. връщане към Бургас. Пристигане в Бургас около 14.00 ч. Отпътуване за София около 14.30 ч. Пристигане в София на пл. „Руски паметник“ около 20.00 ч.

                                                                 Цена: 170 лв на човек

                                                        (при настаняване в стаи 2 или 3 туристи)

                                                            Доплащане за самостоятелна стая – 30 лв.

Цената включва:

автобусен транспорт по време на целия маршрут (20 местен автобус), пътни такси и паркинг, 2 нощувки със закуски в хотел 3 * в Бургас (хотел „Аква“ или подобен); входна такса за музея „Акве Калиде“; екскурзоводско обслужване от местен екскурзовод през втория ден за еднодневната екскурзия до Бръшлян, гробницата на Бастет, Малко Търново, водопад Докузак; рибен обяд в ресторант „Рибарникъ“; пешеходна обиколка „По шпарца на Бургас“ с местен екскурзовод, водач-екскурзовод от „Селена Консултинг“.

Цената НЕ включва доплащания за:
посещение на о-в „Св. Анастасия“ и островния музей с включени двупосочен билет и екскурзовод – цена 20 лв.

входни такси за НАР „Деултум“ и наблюдателен център „Пода“ – 12 лв.

обяд в ресторанта на острова – рибена чорба, салата, пържена риба или миди с ориз и тарама (бургаски специалитет) – около 20 лв. (по предварителна заявка). Без заявка може да се поръчат други ястия или напитки по предложеното меню в ресторанта на място.

Допълнителна информация:

* Необходими документи – валидна лична карта;

* Начин на плащане: пълно плащане по банков път при резервация до 26 август 2020 г.;

Банкови реквизити Банка ДСК IBAN BG 35 STSA 93000022689021

* Минимален брой за запазване на пакетната цена на предоставяните услуги – 20 туристи;

* Срок за уведомление при неосъществяване на пътуването поради недостатъчен брой записани туристи – 7 дни преди датата на пристигане.

* Възможно е разместване в последователността на посещение на обектите.

Туристическата програма се осъществява със съдействието на

ДИНИТА тур» България . лицензиран туроператор

удостоверение за регистрация РК-01-7079

Отговорност на TO” № 03700100002668 към ЗД „Евроинс”АД

Бургас, ул.”Сливница” 2 тел./факс: 056/ 84 08 73; 0893 840873

selenaconsulting Автор