Йордания – по Светите земи

Йордания
8 дни – 7 нощувки

Ако искате да посетите: мястото на река Йордан, където според легендите и Библията, Исус бива кръстен от Йоан Кръстител; мястото на обезглавяването на Йоан Кръстител; пещерата, в която Исус, учениците му и майка му, Мария, намират подслон; мястото, където Исус пропъжда демоните, обладали един човек; Пела, стар град, които се споменава в Стария и Новия завет. Свързва се с гоненията на християни от Йерусалим, които намират убежище в този град; планината Небо – мястото, откъдето Моисей видял Обетованата земя преди смъртта си; изворите на Моисей – едно от двете места, за които се вярва, че Моисей посича камъка и потича вода; Пещерата на седемте спящи (Raqeem); мозаичната карта на Светите земи от 6 век; древната Гераса – гръко-римски град, наричан още „Помпей на Изтока”; и още ….. Петра, Малката Петра, най-старите артефакти от Археологическия музей в един от древните градове на Земята — столицата Аман …...

1. ден – Отпътуване в 16.20 ч. от летище София – Терминал 2 с директен полет Ryanair за Акаба. Кацане в Акаба в 19.30 ч. Местно време. Посрещане от представител на фирмата-партньор. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
2. ден: Акаба – Малката Петра – пустинята Уади Рум
Закуска. Отпътуване за Уади Рум – „Червената пустиня”, най-красивата в Йордания. При възможност: двучасов 4 х 4 тур в пустинята. Отпътуване и разглеждане на Малката Петра (Ал Бейда) на 8 км от Петра. Отпътуване за Петра. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
3. ден: Петра — целодневна обиколка
Закуска. Целодневна обиколка на Петра – древната столица на Набатея – най-богатата страна в Изтока, която е държала търговията с подправки. Разглеждане на издялания в скалите ”Червен град” – Съкровищницата, царските гробници, жертвените олтари, раннохристиянската базилика. Петра е използвана за декор на филма „Индиана Джоунс и последния кръстоносен поход”. Привечер връщане в хотела в Петра. Вечеря. Нощувка.
4. ден: Петра – Мукауир – Ум ал Расас – Мадаба
Закуска. Отпътуване от Петра. Посещение на Мукауир, мястото на обезглавяването на св. Йоан Кръстител. Посещение на Ум ал Расас, част от Световното наследство, известен с великолепните си византийски мозайки и старинни църкви. Отпътуване за Мадаба. Разглеждане на град Мадаба, известен като „Градът на мозайките”: най – ценна е мозаичната карта на Светите земи от 6 век. Настаняване в хотел в Мадаба. Вечеря. Нощувка.
5. ден: Мадаба – планината Небо – Бетания – Мъртво море
Закуска. Отпътуване от Мадаба към планината Небо – мястото, откъдето Моисей видял Обетованата земя преди смъртта си. Отпътуване за Бетания – мястото на река Йордан, където според легендите и Библията, Исус бива кръстен от Йоан Кръстител. Посещение на Изворите на Моисей – едно от двете места, за които се вярва, че Моисей посича камъка и потича вода. Отпътуване към най-ниската точка на земята: Мъртво море. Настаняване. Възможност за потапяне в морето или “кални бани”. Вечеря. Нощувка.
6. ден: Аман – столицата на кралството.
Закуска. Отпътуване за Аман. Посещение на Пещерата на седемте спящи (Raqeem), която днес е част от византийско гробище и част от днешен мюсюлмански комплекс с джамия. Панорамна обиколка на Аман, древната Филаделфия, с автобус и пешеходна. Влизане в крепостта, древния театър и Музея с най-старите археологически находки на Земята. Тук са събрани останки от храмове на езическа, християнска и мюсюлманска култура. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
7. ден: Аман – Ум Каис – Пела – Джераш – Анжара – Аман
Закуска. Отпътуване за Ум Каис, древния гръко-римски град Гадара, свързван с мястото, където Исус пропъжда демоните, обладали един човек, в стадо прасета. Посещение на Пела, стар град, които се споменава в Стария и Новия завет. Свързва се с гоненията на християни от Йерусалим, които намират убежище в този град. Посещение на Джераш (древната Гераса) – гръко-римски град, наричан още „Помпей на Изтока”, поради добре съхранените си останки. Посещение на Анжара. Тук се намира пещерата, в която Исус, учениците му и майка му, Мария, намират подслон. Връщане в хотела в Аман. Вечеря. Нощувка.
8. ден: Аман – Акаба
Закуска. Отпътуване от Аман за Акаба. Кратка спирка по пътя. Пристигане на летището в Акаба около 17.30 ч. Отпътуване за София в 19.55 ч. Кацане в София в 23.15 ч.
                               Цена: 1790 лв. /на човек в двойна стая/                                                                                / доплащане за самостоятелна стая 290 лв./

 Цената включва : самолетен билет София – Акаба – София с включени летищни такси; всички трансфери от/до летище по програмата; общо 7 нощувки – 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в Аман; 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 4* на Мъртво море; 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Мадаба; 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в Петра; 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* Акаба; туристическа медицинска застраховка с покритие 10 000 евро; всички екскурзии, посочени в програмата с местен екскурзовод; автобус с климатик за всички трансфери и екскурзии; входни билети за всички посещавани обекти, включени в програмата; специалист-придружител и екскурзовод-преводач от агенцията при минимум 15 туристи.

Цената не включва :
напитки за вечерите;
бакшиш за екскурзовода и шофьора /около 20 долара от всеки турист/
лични разходи;

Първа вноска 800 лева до запълване на местата.
Доплащане до 30 дни преди пътуването.

При записване се представят данни от международния паспорт.
Цената е валидна при курс на долара 1.72 лв. При драстично повишение на курса на долара, цената ще претърпи промяна.
За пътуването до Йордания е необходим задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане. При пътуване на лица под 18 години без придружител те се нуждаят от декларация за родителско съгласие за напускане на България, нотариално заверена и подписана и от двамата родители.
За пътуването не се изискват допълнителни имунизации или хигиенни предпазни мерки.
Условия за анулации:
1. При отказ до 30 дни преди датата на пътуването се удържа депозита.
2.При отказ до 20 дни преди датата на пътуването се удържа 50 % от общата цена.
3.При отказ до 10 дни преди датата на пътуването се удържа пълната сума – 100%.
Туристическата програма се осъществява от йорданска туристическа агенция с местен екскурзовод и транспорт.

БАНКОВА СМЕТКА на КЮ ТРАВЪЛ ЕООД
РАЙФАЙЗЕНБАНК
IBAN: BG21RZBB91551009700630
BIC:
RZBBBGSF

Копие на паспорт, телефон и имейл адрес, заявени на следния имейл: sofia@qtravel.bg

 

selenaconsulting Автор