Лавандулово ухание

 

Лавандулово ухание

23 юли 2022 г.

София – село Търничене – Казанлък

        В 7.30 ч. отпътуване от пл. „Руски паметник” – София по маршрут: Сопот – Карлово – Калофер – Казанлък. Кратка спирка в Сопот за почивка.

         Посещение на розоварната „Еньо Бончев“– село Търничени – около 2 часа.

     В сърцето на розовата долина на България, в подножието на планинската верига на Балканите, около малкото село Търничени, полята стават лилави всяка късна пролет. Ако мислите за лавандула, в ума ви се появява, навярно, картина на живописните лилави полета на Прованс, Франция. През последните години, обаче, България изпревари Франция и стана световен лидер в производството на масло от лавандула. Едно приказно място, което се открива пред погледа Ви са лавандуловите полета, недалеч от преработвателната фабрика „Еньо Бончев“– село Търничени. Маслото се добива като цвета се обработва чрез пара, влагата се събира в концентрат и образува маслото. Можем да се включим в беритбата на лавандула или само да наблюдаваме приготвянето на лавандуловото масло. Има възможност и за закупуване на продукти от рози и лавандула.

        В 12.00 ч. отпътуване за град Казанлък. Пристигане около 12.30 ч. Посещение на Казанлъшката гробница. Свободно време за обяд; разходка в централната част на града, самостоятелно посещение на Музея на розата, етнографския комплекс към него или други обекти по желание.

        В 16.30 ч. отпътуване за София. Кратка спирка за отдих около Карлово. Пристигане на пл. „Руски паметник“ в София около 19.30 ч.

                                                    Цена: 45 лева

Цената включва:
– транспорт с лицензиран и категоризиран автобус
– водач – екскурзовод по време на пътуването.

Цената не включва:

входни такси за посещаваните обекти – около 10 лв.
– лични разходи

Групата е от 30 -35 души при пътуване с 50 местен автобус или 16 души при пътуване с 20 местен автобус.

Условия за записване:

Данни за пътуващите – три имена, тел. и ЕГН

Пълно плащане при записването

Анулационни условия:

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

При анулация до 5 дни преди датата на отпътуване – без неустойка, освен в случаите, когато ТО вече дължи неустойки по направени резервации на името на пътуващия.

Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването до 2 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването;

Ако прекратяването е под 2 дни преди датата на отпътуване или неявяване – в размер на 100% от цената на организираното пътуване;

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок до 1 ден преди пътуването.

Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма в офиса, където е направено записването или по електрона поща със задължително уведомяване по телефона.

Важно!

Необходимият минимален брой за осъществяването на екскурзията е 16 туристи.

В случай, че този брой не бъде набран до 2 дни преди отпътуване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени такси

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператор” с покритие 25 000 лв. към ЗК„ЛЕВ ИНС” АД по смисъла на чл.97 от ЗТ .

Начин на плащане: в лева по банков път.

БАНКОВА СМЕТКА на КЮ ТРАВЪЛ ЕООД
РАЙФАЙЗЕНБАНК
IBAN: BG21RZBB91551009700630
BIC:
RZBBBGSF

Основание – Лавандулово ухание

Телефон и имейл адрес, заявени на следния имейл: sofia@qtravel.bg

За контакт телефоните са: 0889583877 ; 0898516681; 0887984649

selenaconsulting Автор