Коледна Прага

 

Заскрежена и цветна Коледна Прага

Четири дни в столицата на Карл IV и перлата на областта Бохемия

Ден 1/15.12.2022 София – Прага

Отпътуване от летище София, терминал 2 с директен полет на България Ер в 10:15 ч. Кацане в Прага, летище „Вацлав Хавел“ в 11:15ч. местно време. Посрещане от местен екскурзовод. Трансфер с автобус до хотела „Сити-Инн“ 3* https://www.city-inn.cz/cs/ или подобен. При възможност настаняване или оставяне на багажа на определеното място за групата.

Около 13:30ч тръгване от хотела с местния екскурзовод на пешеходна панорамна обиколка в централната част. Обиколката трае около 4 часа и включва: Пражки Храд или Замъка на Прага (катедралата Св. Вит, Вацлав и Войтйех, Стария кралски дворец, базиликата „Св. Георги“), площад „Храдчанске намести“, Архиепископския дворец, улица Нерудова, прочутия Карлов мост, улица Карлова, Староместкия площад със Старото кметство и известния астрономически часовник Орлой, паметника на Ян Хус, Тинския храм или Катедралата „Богородица пред Тин“. (Обиколката не включва посещение на изброените обекти, разглеждането е само отвън). По време на обиколката се предвижда кратка почивка (възможност за кафе, сандвичи и сладкиши). След края на обиколката около 17:30ч. е предвидено кратко свободно време из Коледния базар около Старото кметство. След това се отправяме към корабче, за да продължим великолепната си разходка по река Вълтава с музика и вечеря. Начало на обиколката в 19:00ч. Вечерята е на блок-маса, богато меню, без включени напитки, които могат да се поръчат срещу допълнително заплащане. Пътуването с корабчето е съпроводено с богата информация за обектите от местния екскурзовод и трае около 2 часа. След този приятен завършек на деня се отправяме към хотела (връщането е с градски транспорт, приблизително към 21:30ч.) Настаняване в стаите. Нощувка.

Ден 2/ 16.12.2022 Прага – Замъкът Карлщейн

Закуска. Свободно време за разглеждане на града или екскурзия по желание.

В 09:30ч. отпътуване с автобус за Карлщейн – замък, изграден през XIV в. като резиденция на Карл IV, крал на Бохемия и император на Свещената Римска империя. В него до XVII в. са били пазени имперските регалии – символите на властта. Любопитен факт е, че замъкът никога не е превземан. Днес Карлщейн е впечатляващ пример за висока готика в Средна Европа.

Важно! От паркинга, където остава автобуса, до входа в замъка има изкачване около 30 минути. Туристите да бъдат с удобни обувки и топли дрехи, предвидени за зимен период. Пешеходният тур не е натоварващ и е подходящ за всяка възраст.

Влизане в замъка около 12:00ч. Обиколката трае около 1 час. Разглеждат се източното крило на кралската резиденция, горния етаж с Марианската и Голямата кула, параклиса „Св. Кръст“, посочван като най-ценната част на замъка. Посещението се осъществява с аудиогид на език, посочен от всеки турист индивидуално, на място. Други варианти не са позволени. Това влиза в цената на билета. След приключване на обиколката е предвиден обяд в чешки традиционен ресторант.

Връщане в Прага около 15:00ч. Свободно време. Нощувка.

Ден 3/ 17.12.2022 Прага

Закуска. Пешеходна обиколка с местен екскурзовод по нестандартен маршрут:

В 09:30ч. тръгване от хотела с местния екскурзовод и градски транспорт. Начало на обиколката от Иражков мост покрай река Вълтава, мястото, където се събират лебедите. В края на моста е Танцуващата къща. Минаваме от другата страна на реката пеша, за да се насладим на прекрасните сгради, всяка от които е абсолютна различна от съседната като архитектура и цвят. Продължаваме към Народния театър и кафене Славия, в което Алеко Константинов пише една голяма част от шедьовъра си „Бай Ганю“. Интересна е сградата Жофин, в която се провеждат, освен много различни коктейли и събирания, баловете на най – добрите гимназии и средни училища в Прага. През моста на Легиите се спускаме към парка Кампа, в който се намират статуите на Бебетата на Давид Черни. През Мала Страна продължаваме към катедралата „Пресвета Дева Мария Победоносна“ от 1613 г., в която се намира младенецът Иисус от Прага (Пражкият младенец), станал известен в цял свят с чудесата, които направил, след отправена молба към него. След това се отправяме към музея „Старопрамен“ – интерактивен музей, в който е показана историята на най-продаваната пражка бира. Началото и дейността на бирената фабрика е показано с филми и глас зад кадър на няколко езика (без български) – избирането на съответен език е на място, по желание. Влиза се от зала в зала до края на разходката, която приключва в кръчмата под самия музей и в цената на билета има включена дегустация на четири вида бира. На място се предлагат ястия и различни мезета, срещу допълнително заплащане.

Пешеходната обиколка приключва около 14:00ч. на един от Коледните базари. Предвидено е свободно време до 19:00ч. или самостоятелно посещение на музеи, препоръчани на място от местния екскурзовод, както и възможно връщане в хотела.

По желание: Вечеря с програма

В 19:00ч. среща с местния екскурзовод, на определено от него място, за да продължим към чешки ресторант. Настаняване в ресторанта около 19:30ч. Начало на програмата в 20:00ч. – два часа забавления с музика и танци. Богато 4–ри степенно меню с неограничена консумация на бира, вино (бяло, червено), минерална вода, кафе.
Връщане в хотела с градски транспорт около 23:00ч. Нощувка.

Ден 4 / 18.12.2022 Прага – София

Закуска. Освобождаване на стаите и оставяне на багажа в определено за целта място в хотела до 09:30ч.
Пешеходна обиколка с местен екскурзовод. В 09:30ч. тръгване от хотела с местния екскурзовод и градски транспорт. Начало на обиколката от Статуята на Свети Вацлав и Народния музей. Разходка из Вацлавския площад с красивите сгради в различен стил. Тук е мястото на „нежната революция“ през 1968 г. Преминаване през Малкия оазис на Прага – Франтишканската градина, църквата „Света Дева Мария Снежна“ с най-високия дървен олтар в Европа, улица „На рова“, Обществения дом, известен със своите рисунки от Алфонсо Муха стил Арт Нуово, френския ресторант и историческите събития, които стават в него. Неделната разходка ще приключи с Готическата Барутна кула, Къщата на Черната Мадона, Стария площад, през най-скъпата улица в Чехия „Парижка“ към Еврейския квартал.
Връщане в хотела около 13:00ч., вземане на багажа, трансфер за летище „Вацлав Хавел“ в 13:30 ч. Пристигане около 14:15ч.

Отпътуване от летище „Вацлав Хавел“ Прага с директен полет на България Ер в 16:20ч. местно време. Кацане на летище София, Терминал 2 в 19:15ч. местно време.

 

ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО:

На човек в двойна стандартна стая

1 190 лв

Доплащане за единична стая

240 лв

 

Цената включва:

Самолетен билет София – Прага/ Прага – София с директни полети на България Ер с един чекиран багаж до 23 кг., един ръчен багаж до 10 кг. и включени летищни такси;

Трансфери с лицензиран туристически автобус по програмата;

– Професионален водач-екскурзовод от София по време на цялото пътуване;

3 нощувки със закуски по програмата в хотел „Сити-Инн“ 3* https://www.city-inn.cz/cs/ или подобен в центъра на Прага;

Включени градски такси при настаняване в хотела;

Пешеходна панорамна екскурзия на Прага с местен гид на български език (първи ден);

Пешеходна екскурзия на Прага по нестандартен маршрут с местен гид на български език (трети ден);

Пешеходна екскурзия на Прага с местен гид на български език (четвърти ден);

– посещение на музея-бирария „Старопрамен“ с включен билет и дегустация на 4 вида бира;

1 вечеря на корабче по река Вълтава с меню на блок-маса без включени напитки (напитките се заплащат допълнително, около 50 крони – 2 евро всяка от тях – бира, чаша вино, кафе, минерална вода). Корабът е за неголеми групи от 25 до 40 души. Предвиден е само за групата – по предварителна заявка;

– Местен екскурзовод на български език по време на целия престой;

Билети за градски транспорт по програмата;

Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с включени медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване с покритие 5 000 евро на ЗК ЛЕВ ИНС АД. Полицата покрива и медицинските разноски, вследствие акутно заболяване от COVID-19 по време на пътуването.

Цената не включва:

Екскурзия до замъка Карлщейн (втори ден) с включени транспорт, екскурзовод, входен билет, аудиогид на съответния език, обяд в местен ресторант (тристепенно меню, без включени напитки) – цена 47 евро.

Екскурзията се осъществява при минимум 20 туристи.

Вечеря в ресторант (трети ден) с програма, богато меню и неограничен брой напитки – цена 43 евро.

*** Всички екскурзии и допълнителни мероприятия се заявяват предварително в България и се заплащат на място.
Сумите се събират в евро от екскурзовода при настаняване в хотела първия ден.

– Доплащане за застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” за лица от 70 до 85г.– 20 лв.

– Застраховка „Отмяна на пътуване“ – сключва се по желание и само до 5 работни дни след първото плащане и издаване на фактура. Цената се изчислява индивидуално при запитване. Застраховката «Отмяна на пътуване» покрива разходи, за отмяна, съкращаване или прекъсване/ удължаване на пътуването, закъснение на самолетен полет поради следните причини:

Медицински причини:

неочаквано влошаване на хронично заболяване на Застрахования, единствено при наложила се хоспитализация;

заболяване, злополука или смърт на Застрахования, негов близък роднина или бизнес партньор; в обхвата на медицинските причини влиза заболяване COVID 19.

Немедицински причини:

назначаване на Застрахования за съдебен заседател, призоваване на Застрахования за свидетел по дело или даване на експертно заключение, узнаването на които е след датата на резервация;

уволнение от работа, с изключение на дисциплинарно уволнение;

отмяна или отказ на отпуска на Застрахования от работодател, поради неотложни служебни ангажименти;

невъзможност за отпътуване поради неблагоприятни климатични условия и др.

Форсмажорни обстоятелства:

всякакви природни бедствия, блокади на граници, пожари, епидемии и др.подобни в резултат на които е нарушен нормалния обществен ритъм на живот.

Всички хранения извън програмата, допълнителни посещения, бакшиши за носачите на багаж, допълнителни напитки по време на хранене и други лични разходи.

Условия за записване:

– Копие от лична карта с валидност минимум 6 месеца след края на пътуването;

– Попълнен договор и депозит 500 лв на човек;

– Доплащане до 30 дни преди датата на тръгването – до 14 ноември 2022 ;

– За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето, или от двамата родители, ако пътува с друг придружител.

Анулационни условия:

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

При анулация до 60 дни преди датата на отпътуване – без неустойка, освен в случаите, когато ТО вече дължи неустойки по направени резервации на името на пътуващия. В случай, че при анулация се дължат неустойки, глоби или такси за анулиране на издадени вече самолетни, фериботни или автобусни билети, невъзвръщаеми депозити за хотели, круизи, визи и др. услуги, се прилагат тарифите, правилата и условията за анулация на съответния доставчик на услугата – авиокомпания, автобусна или фериботна компания, хотел и др;

Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 59 до 30 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването;

Ако прекратяването е под 30 дни преди датата на отпътуване или неявяване на полет, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване;

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок, съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна.

Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма в офиса, където е направено записването или по електрона поща със задължително уведомяване по телефона.

Информация за полетите:

Цената на международните директни полети на Bulgaria Air с един чекиран багаж до 23 кг., един ръчен багаж до 10 кг. и включени летищни такси е: 464 лева на билет. Посочената цена е калкулирана в Общата пакетна цена на екскурзията.

При повишаване на тарифата или на размера на летищните такси от страна на превозвача, се начислява доплащане към общата пакетна цена.

Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако авиокомпаниите наложат такава).

Важно!

– Необходимият минимален брой за осъществяване на екскурзията е 24 туристи.

При по-малка група от 17 – 23 туристи се доплащат съответно по 170 лв. на човек.

– В случай, че този брой не бъде набран до 30 дни преди отпътуване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити.

– Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;

– Часово време: по време на пътуването часовото време е с един час назад

– Туроператорът не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на авиокомпанията.

– Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператор” с покритие 25 000 лв. към ЗК„ЛЕВ ИНС” АД по смисъла на чл.97 от ЗТ .

Начин на плащане: в лева, по банков път.

БАНКОВА СМЕТКА на КЮ ТРАВЪЛ ЕООД
КЕЙ БИ СИ БАНК БЪЛГАРИЯ ЕАД

IBAN: BG21RZBB91551009700630

BIC: RZBBBGSF

Основание – Екскурзия Прага

За резервации и информация:

Тел: 0898 516 681

Копие на лична карта, телефон, заявени на следния имейл: sofia@qtravel.bg

selenaconsulting Автор