Долината на розите

Казанлък и действаща розоварна

11 юни 2022 г.

В 7.30 ч. отпътуване от пл. „Руски паметник” – София по маршрут: Сопот – Карлово – Калофер – Казанлък. Кратка спирка в Сопот за почивка.

Посещение на розоварнатаЕньо Бончев – село Търничени, единствената останала и работеща дестилерия, построена през далечната 1909 г. Възможност за включване в розобера. Демонстрация на варенето на розово масло, по най-старата запазена технология в България. Възможност за закупуване на продукти от рози. В розоварната се произвежда и лавандулово масло.

Около 12.30 ч. пристигане в Казанлък. Разходка в централната част и, при възможност, наблюдаване на тържествата, посветени на розобера и българската роза. Посещение на базара за розови продукти. По желание: самостоятелно посещение на Музея на розата и етнографския комплекс към него. Експозицията на музея включва оригинални снимки и документи за развитието на розопроизводството, инструменти за обработка на розови градини, съдове за съхранение и износ на розово масло и вода. В магазина към Музея на розата могат да бъдат закупени информационни материали, сувенири, козметика, сладко от рози, розов ликьор, ароматни масла и други продукти.
Свободно време за обяд.

В 16.30 ч. отпътуване за София. Кратка спирка за отдих около Карлово. Пристигане на пл. „Руски паметник“ в София около 19.30 ч.

                                                                               Цена: 45 лева

Цената включва:

– транспорт с лицензиран и категоризиран автобус

– водач – екскурзовод по време на пътуването.

Цената не включва:

– входни такси за посещаваните обекти – около 10 лв.

– лични разходи

Групата е от 30 души при пътуване с 50 местен автобус или 15-16 души при пътуване с 20 местен автобус. В автобуса има предвидени свободни места. В автобуса се пътува с маски, осигурени от туристите. В музеите и при беседите също са необходими маски.

selenaconsulting Автор