Възраждането в Балкана

Трявна – Габрово

 8 – 9 октомври 2022 г.

Тематика: образование, живопис, дърворезба, литература, занаяти, първи стопански обединения и наченки на индустрията, фабрики и индустриалци. Българското Възраждане – образование, издателска дейност, препис на книги, обучение, първи български училища.
Тревненска художествена и дърворезбарска школи.
Поетите Славейкови – баща и син.
Борба за национално освобождение – Ангел Кънчев, Капитан дядо Никола.
Първите български фабрики и индустриалци.

Програма:
    1.ден: В 07.00 ч. отпътуване от София, пл. „Руски паметник“ по маршрут: София – магистрала „Хемус“ – Севлиево – Габрово – Трявна. Кратка спирка по време на пътуването. Пристигане в Трявна около 10.40 ч.
   От 11.00 до 16.00 ч. панорамна пешеходна обиколка на Трявна с местен екскурзовод – Старият мост, Часовниковата кула, Чаршията с възрожденските къщи и кафенета, Любовната чешма и пр. По време на обиколката се посещават следните обекти: Славейковото школо – едно от първите училища в страната; Райковата къща – типичен представител на тревненската архитектурна и резбарска школа от 19.век; църквата „Св. Архангел Михаил“ – свързана с Асеневци и началото на Втората бэлгарска държава; Славейковата къща – дом на Ирина и Петко Славейкови, в който отрасват седемте им деца, едно от тях е Пенчо Славейков; Даскаловата къща – музей на резбарското изкуство, в който някога се е състоял първият дърворезбарски конкурс; къща-музей „Ангел Кънчев“ – роден дом на революционера, представена е експозиция на тревненските участници в национално-освободителното движение. В обиколката са включени и интересни атракции: „Писан бръшлян“ – рисуване върху бръшлянови листа по стара тревненска традиция и „Любовна ракла“ – послание до любим човек, оставено в раклата на Славейковата къща. Предвиден е и обяд в приятно занедение с месни специалитети, по средата на обиколката около 13.30 ч. Тристепенно меню и вода.
След приключване на обиколката настаняване в хотела – около 16.30 ч. Свободно време за разходка, кафе, вечеря. Нощувка.

    2.ден: В 08.30 ч. закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Габрово в 10.00 ч. Автобусна панорамна обиколка на Габрово. От 11.00 ч до 13.30 ч пешеходна панорамна обиколка на централната част с местен екскурзовод. По време на обиколката се посещават Интерактивния музей на индустрията и Националния музей на образованието в Априловската гимназия. От 13.30 ч. свободно време за обяд и разходка. В 16.30 ч. отпътуване за София по обратния маршрут. Пристигане в София, пл. „Руски паметник“ около 20.00 ч.

   Цена: 140 лв. /на човек в двойна или тройна стая/
Доплащане за самостоятелна стая 30 лв.
За деца до 12 г – 30 % отстъпка

  Цената включва: транспорт с категоризиран автобус; паркинг и транспортни такси; 1 нощувка със закуска в хотел „Зограф“ в центъра на Трявна, 1 вечеря в заведение в центъра на Трявна; застраховка; водач-екскурзовод на групата по време на целия маршрут, посещение на описаните музеи (6 в Трявна и 2 в Габрово), местни екскурзоводи за градовете и екскурзоводи в самите обекти;
 
  Извън тези музеи може да се посети музея „Тревненска иконописна школа“. Желаещите заплащат билет и беседа на място. Той е предназначен предимно за специалисти в областта на иконописта или за хора със специфични интереси и знания, религиозна тематика, живопис и история на изкуството.
Групата е от 30 до 35 души. При минибус – 15 туристи. В автобуса има предвидени свободни места.
В автобуса се пътува с маски, осигурени от туристите. В музеите и при беседите също са необходими маски.

Анулационни условия:

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

При анулация до 10 дни преди датата на отпътуване – без неустойка, освен в случаите, когато ТО вече дължи неустойки по направени резервации на името на пътуващия. В случай, че при анулация се дължат неустойки, глоби или такси за анулиране на издадени вече самолетни, фериботни или автобусни билети, невъзвръщаеми депозити за хотели, круизи, визи и др. услуги, се прилагат тарифите, правилата и условията за анулация на съответния доставчик на услугата – авиокомпания, автобусна или фериботна компания, хотел и др;

Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 5 до 2 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването;

Ако прекратяването е под 2 дни преди датата на отпътуване или неявяване на мястото на тръгване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване;

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок, съобразно спецификата на дестинацията, до 2 дни преди пътуването

Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма по електрона поща със задължително уведомяване по телефона.

Важно!

Необходимият минимален брой за осъществяването на екскурзията е 30 туристи. 

Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;

По време на пътуването часовото време е като в България

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператор” с покритие 25 000 лв. към ЗК„ЛЕВ ИНС” АД по смисъла на чл. 97 от ЗТ .

Начин на плащане: в лева по банков път.

БАНКОВА СМЕТКА на КЮ ТРАВЪЛ ЕООД

КЕЙ БИ СИ БАНК БЪЛГАРИЯ ЕАД

IBAN: BG21RZBB91551009700630

BIC: RZBBBGSF

Основание – Екскурзия Трявна

Копие на лична карта, телефон и имейл адрес, заявени на следния имейл: sofia@qtravel.b

selenaconsulting Автор