Училище за творци – летен лагер в Родопите

  • рисуване на вода

Лято
Село Долен, община Сатовча

информация за родители

Програма на лятното училище:

1. денОтпътуване на децата, придружени от учители от София, пл. „Руски паметник“, в 07.30 ч по посока София – Благоевград – Симитли – Сатовча – Долен с кратка спирка по пътя. Пристигане в село Долен около обяд. Настаняване. Обяд. Следобедни занимания от 15.00 ч. до 18.00 ч. Запознаване с живота в региона. Вечеря. След вечерята „Кръгла маса“ на тема: „Какво искам да правя през следващите 6 дни и какво мога да правя най-добре“ – разговор с ръководителите по направления и представяне на отделните ателиета. Нощувка.

2 – 6 ден: Закуска. 9.00 – 13.00 ч. работа в съответното ателие по групи, определени от преподавателите. Обяд. Кратък отдих с предвидените допълнителни занимания. В единия от дните е предвидена екскурзия до курорта Огняново и плуване в басейн. Един от следобедите – посещение на тракийски светилища и църкви в региона. От 16.00 – 18.00 ч. работа в ателиетата по програмата. Свободно време. Вечеря. След вечеря – обсъждане на изминалия ден и предложения за провеждане на следващия /участват всички – деца и преподаватели/. Прожекция на филми в Галерията на Амфитеатъра. Дискотеки. Последната вечер – подготвяне и представяне на крайния продукт от извършената съвместна дейност в ателиетата: драматизация по написан от участниците сценарий, с изработен от тях реквизит и костюми, с изпълнение на танци, разучени по време на обучението. Представлението е пред местните жители и гости на селото. Нощувка.


7. ден
Закуска. До обяд: „Кръгла маса“ на тема: „Какво научих и изработих през изминалите 6 дни. Очаквания и реализация“ – връчване на награди, подаръци и пожелания от ръководителите. Празничен обяд – музика и танци. Отпътуване за София около 14.30 ч. Пристигане в София на пл. „Руски паметник“ около 18.00 ч.

Цена: 470 лв.

препоръчителна възраст на  децата  9 – 12 г.

Цената включва:

  • транспорт с лицензиран и категоризиран автобус  за превоз на деца
  • допълнителни екскурзии
  • 6 нощувки,  6вечери, 6 закуски, 7 обяда;
  • екскурзия до курорта Огняново с включен билет за басейн и спасител
  • работа в изброените ателиета с включени материали и необходими пособия
  • пешеходна екскурзия около 2 часа по екопътека в региона с посещение на обектите от програмата – тракийски светилища и църкви;
  • подготовка на концерт за последната вечер със съответните материали и костюми
  • организирани занимания след вечеря

Цената не включва:

  • лични разходи

Брой деца за осъществяване на лятното училище: 25 – 28 с 2 учители.

За пътуването не се изискват допълнителни имунизации или хигиенни предпазни мерки.

Полезна допълнителна информация

ПОДАРЕТЕ НА ДЕТЕТО СИ НЕЗАБРАВИМО ПРЕЖИВЯВАНЕ. ЩЕ БЪДЕТЕ ЩАСТЛИВИ.

selenaconsulting Автор