Урок извън училище

  • Света София

От древна Сердика до съвременна София

Приложен списък с дати и часове до запълване на местата

Програма:

Начало пред храм-паметника „ Св. Алекандър Невски“ – среща с екскурзовода. Информация за географското положение и историческите периоди на развитие: имена и събития, свързани със столицата ни. Посещение на храм-паметника „Св. Александър Невски” – най-големия православен храм на Балканския полуостров.


Посещение на базиликата „Св. София”- един от най-старите християнски храмове по нашите земи, построена в нач. IV в., дала името на града през XIV в. (София от гръцки език означава Премъдрост Божия). Разказ за камбаната на църквата и устройството на православния храм. Посещение на Археологическото ниво под базиликата (филиал на Музея за история на София) – музей in situ със запазени повече от 50 раннохристиянски римски гробници, сред които две със стенописи и основите на три по-ранни храма с оригинални цветни мозайки. Разглеждане с местен екскурзовод. Прожекция на филм.


Информация за
всички обекти, разположени на главния площад на София: паметника и гроба на Иван Вазов, паметника на Незнайния войн, паметника на цар Самуил, паметника на Опълченците, кулата на Обсерваторията, сградата на Светия синод, паметника на Борис Христов, Народното събрание, паметника на Цар Освободител, Софийския университет.

Приключване на обиколката отново пред храм-паметника „Св. Александър Невски”

Цена: 10 лв

Цената включва:

  • екскурзовод по време на цялата обиколка с обяснения за всички обекти;
  • – посещение на храм-паметника „Ал. Невски“
  • – входен билет за Археологическото ниво на базиликата „Св. София” и посещение на базиликата;
  • – беседа в базиликата и прожекция на филма – групите в базиликата наброяват не повече от 15 деца, осигуряват се екскурзоводи за всяка група.

Цената не включва:

  • – транспорт от/до училището – 5 лв. на дете /ползват се автобуси или микробуси, в зависимост от големината на групата/; лични разходи

Заявки се приемат до запълването на местата в посочения график. Всяка група е от 15 до 45 деца.

Заявка по телефона и заплащане до 3 дни след заявката.

Депозит 50% от сумата по банков път, което гарантира запазването на дата. Депозитът е невъзвращаем. Доплащане в деня на обиколката, на екскурзовода, след представяне на списък.

Банкови детайли:
Селена Консултинг OOД

Банка ДСК – основание за плащане: Урок извън училище, дата и номер на групата

IBAN: BG 35 STSA 93000022689021

STSA BGSF

Г

selenaconsulting Автор